VW testira proizvodnju respiratora putem 3D štampe

Foto: Ilustracija

Nemački proizvođač automobila Folksvagen saopštio je da se pridružuje drugim proizvođačima širom sveta u naporima da istraže mogućnost korišćenja 3D štampe za proizvodnju bolničkih respiratora za borbu protiv koronavirusa.

Mnoge države regrutuju proizvođače automobila, između ostalih i Ford, DŽeneral Motors, Ferari i Nisan, kako bi ubrzale proizvodnju respiratora i druge medicinske opreme koja nedostaje za lečenje ove bolesti koja se ubrzano širi, izveštava Rojters.

Folksvagen je naveo u saopštenju da je formirao radnu grupu, da testira materijale i proverava lance snabdevanja, da bi prostudirao kako može da koristi 3D štampu da bi pomogao u proizvodnji bolničkih respiratora i druge opreme za spasavanje života.

“Medicinska oprema je nama nova oblast. Ali čim savladamo zahteve i dobijemo nacrt, možemo da počnemo“, poručili cu iz VW-a, dodajući da su komponente prototipa odštampane i da je u projekat uključena njihova podružnica Škoda.

Portparol VW-a je rekao da ova multi-brend kompanija sa sedištem u Volfsburgu, koja ima više od 125 industrijskih 3D štampača, tesno sarađuje s vladama i drugim nadležnim organima radi procene potreba.

Izvor Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.