- Advertisement -

Pomoć našim ljudima u inostranstvu je prioritet

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je prioritet Ministarstva u ovom trenutku da se pomogne ljudima u inostranstvu, da se obezbede letovi i dobiju dozvole za naše letove kada je reč o kupovini robe ili o donacijama

On je rekao da su u avionu koji je noćas sleteo u Beograd sa srpskim državljanima “zarobljenim” na aerodromima u Amsterdamu i Parizu, bila 144 putnika i da su svi dobili uputstvo o izolaciji, a da je u petak sleteo avion iz Rusije sa 89 državljana Srbije.

Prioritet su deca, učenici i studenti, oni koji se nalaze na službenom putovanju ili lečenju, dok su turisti “na kraju”, rekao je Dačić, dodavši da u Peruu ima 12 građana Srbije.

“Svuda gde možemo pomoći, mi ćemo to uraditi”, rekao je Dačić i pozvao ljude da ne kreću na put, navodeći da recimo u Italiji ima građana Srbije – turista, sezonskih radnika, onih koji su ostali bez posla.

“Treba neko da donese odluku šta je najbolje za te ljude, ali i za ostale”, kazao je Dačić i dodao da je važno učiniti da se epdemija svede na nešto što su najmanje negativne posledice.

Izvor glasamerike.net

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.