- Advertisement -

Krstajić povlači ostavku zbog “corona virusa”

Foto: Ilustracija

Mladen Krstajić, nekadašnji selektor fudbalaske reprezentacije Srbije, prema svemu sudeći vraća se na čelo Fudbalskog kluba “Radnik” iz Bijeljine.

Naime, članovima Skupštine kluba danas je proslijeđen Poziv za okupljanje u subotu 28. marta u prostorijama Gradske uprave, gdje će biti održana Izvještajna sjednica na kojoj bi pored ostalog, trebala da bude Prihvaćena ostavka Mladena Krstajića na mjesto predsjednika Upravnog odbora, koju je podnio još u decembru prošle godine, te izabran novi čelnik bijeljinskog premijerligaša.

Istog dana, delegatima je proslijeđeno i Pismo ”šefa u ostavci”, kojim povlači prethodno podnijetu ostavku.

Krstajić, pored ostalog, navodi kako ostavku povlači “sve u želji da što prije zajedno izađemo iz situacije izazvane corona virusom te ću na osnovu prethodno navedenog a u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima u ovim okolnostima pomoći FK Radnik”.

Podjećamo, Krstajić je skoro pet godina bio na čelu “plavih” i za to vrijeme klub je ostvario najveće uspjehe u svojoj istoriji, dvostruko učešće u UEFA Ligi Evrope, kao I trofej kupa BiH.

Natemelju tih uspjeha klub je rastao u organizacionom i finansijskom smislu, a prema nezvaničnim saznanjima, plodove tih uspjeha će ubirati još neko vrijeme.

Naime, klub bi u narednom periodu trebao da inkasira značajna finansijska sredstva zbog transfera bivšeg kapitena Samira Memiševića iz holandskog Groningena u Kinu. Prema našim saznanjima, prilikom prelaska Memiševića u Holandiju Groningen Radniku nije isplatio naknadu za transfer, ali je ugovoreno da nakon prodaje igrača iz Holandije u treći klub, Radniku pripada 21% od tog transfera.

Prema specijalizovanim sajtovima koji prate fudbalsko tržište Memišević je put Kine krenuo u transferu od najmanje 1.500.000 evra, što znači da Radniku od tog transfera pripada 315.000 evra što je iznos koji semberskom premijerligašu garantuje miran finiš sezone.

Radnik bi sa Krstajićem na čelu mogao da se nada i značajnijoj pomoći iz budžeta Republike Srpske, uzimajući u obzir da je u posljednjim godinama najuspješniji fudbalski klub Srpske, te da Krstajić ima veoma dobre odnose sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Ako bi tome dodali i “zrnce politike”, sagledavajući posljednja dešavanja u Bijeljini, odnosno “zbližavanje” gradonačelnika Miće Mićića sa Dodikom, za Radnik stižu bolja vremena.

Osim, ako fudbalska takmičenja na duže vrijeme ne onemogući pandemija koronavirusa ili proglašenje vanrednog stanja, koje je najavljeno baš u subotu, na dan najavljenog održavanja Skupštine FK “Radnik”.

Izvor Televizija srpske dijaspore

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.