Italija će zapamtiti rusku, kinesku i kubansku pomoć!

Foto: Tanjug/AP

Italija neće zaboraviti rusku, kinesku i kubansku pomoć tokom teške borbe protiv virusa korona, a Rim bi mogao da odustane od sankcija protiv Rusije, koje je uvela EU nakon ukrajinske krize – procjenjuje portal “Advans”.

“Iz Moskve, Havane i Vuhana, s ljubavlju”, tako piše na pomoći za one kojih se Zapad odrekao.

Portal procjenjuje da bi se pozicija Rusije u svijetu, mogla korjenito promijeniti nakon pandemije i kao primjer navodi rusku pomoć Italiji, koja najviše ispašta od te bolesti.

U članku se navodi, da je ruska Vlada, zahvaljujući mjerama preduzetim u pravo vrijeme, uspjela da zadrži širenje virusa i da je zato u mogućnosti da pomogne drugim zemljama, posebno Italiji.

Posljednjih dana, 15 ruskih aviona dopremilo je u Italiju medicinsku pomoć za borbu protiv infekcije, a stigli su i virolozi sa respiratorima i zaštitnim odijelima.

Evropljani sada prolaze kroz pravu noćnu moru, suočavaju se s neviđenom situacijom. Svako, ko može bar malo da ublaži tu noćnu moru i užas pred nepoznatim, zauzeće dostojno mjesto u svijetu sutrašnjice, navodi se u članku koji prenosi “Ruska riječ”.

Pomoć evropskim zemljama pružaju ne samo Rusija, nego i Kina i Kuba.

Ništa, što se događa ovih dana, neće biti zaboravljeno. Italija će se sjećati ko je pomogao, a ko je u potpunosti zaboravio da postoji svijet izvan njegovih nacionalnih granica, navodi se u članku.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.