Prva žrtva koronavirusa u Srpskoj

Foto: Srna

Žena starije životne dobi, koja je imala više hroničnih bolesti, prva je žrtva virusa korona u Republici Srpskoj, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.
Šeranić je naveo da je žena juče primljena na kliniku za infektivne bolesti, te da je urađen test i bila je pozitivna na virus korona.

“Žena je primljena sa teškom kliničkom slikom, s obzirom da je već bila razvijena upala pluća”, rekao je Šeranić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je žena bila u kontakstu sa licem koje je imalo virus korona.

Šeranić je izjavio saučešće porodici.

Ministar je naglasio da i dalje važi preporuka za sva starija lica da izbjegavaju grupisanje, te da imaju fizičku distancu bez obzira ko im dolazio u posjetu ili donosio namirnice, kao i da treba da budu obazrivi.

Prema njegovim riječima, na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske nalazi se 28 pacijenata, koji se liječe od virusa korona, od čega je 25 sa srednje teškom kliničkom slikom, a troje na respiratoru.

“Osim njih, na UKC-u je smješteno je i 15 lica sa blažom kliničkom slikom, a do 13 lica čeka u izolaciji da se urade nalazi. To su osobe koje imaju simptome i pozitivnu epidemiološku sliku”, rekao je Šeranić.

Izvor Srna

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.