Srbija – korona: Još 44 zaraženih, ukupno 785

Foto: Tanjug

U Srbiji su, u posljednja 24 časa, virusom korona zaražene još 44 osobe i ukupno ih je 785, rekao je danas epidemiolog, Predrag Kon.

Kon je potvrdio i da su u posljednja 24 časa preminule tri osobe, tako da je u Srbiji ukupno preminulo 16 lica.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je na respiratorima 66 osoba, u zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Kon je napomenuo, da su u protekla 24 časa testirane 622 osobe i da je njih 44 bilo pozitivno na virus korona.

On je rekao i da je danas do 12.00 časova, ukupno hospitalizovano 540 osoba, plus njih 33 na beogradskom sajmu.

Epidemiolog, Predrag Kon, izjavio je da uz krajnje umjeren optimizam može reći da situacija u Srbiji nije loša, nakon što se dva dana uzastopno bilježi smanjen broj zaraženih virusom korona.

“U posljednja dva dana opada broj pozitivnih, ali ne smijemo se zavaravati, ovo je možda samo kratak predah. Da li se usuđujem da kažem da je dobro. Dobro je. Bilo bi idealno da se tako nastavi. Imamo zaista bolju situaciju, nego šta je bilo 25-og dana u Italiji”, rekao je Kon na konferenciji za novinare.

On je dodao, da za razliku od Italije, gdje prema analizama obolijevaju ljudi starije životne dobi, u Srbiji najviše zaraženih ima među radno sposobnim stanovništvom, a procent smrtnosti je 2,04 odsto.

Kon je ukazao da se broj pacijenata na respiratorima povećava, te da ih je sada 66.

Prema posljednjim informacijama, u Srbiji je do sada potvrđeno 785 pacijenata, a od posljedica virusa korona, preminulo je 16 osoba.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.