Terzić: I Zvezdinim fudbalerima slijedi smanjenje plata

Foto: Tanjug

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić je rekao da, prema preporuci FIFA, slijedi smanjivanje plata fudbalerima za 50 odsto u naredna tri mjeseca, usljed ekonomske krize zbog virusa korona.

“I neće samo fudbaleri osetiti nove mere, planiramo smanjenje troškova u svim segmentima, počev od plata u vrhu menadžmenta, do svih ostalih zaposlenih. Dali smo nalog svim direktorima unutar kluba, da naprave detaljnu analizu i plan redukcije troškova u svojim sektorima”, naveo je Terzić.

Terzić je u izjavi za klupski sajt rekao, da je to neizbježno kako se ne bi urušio sistem i da će se u naredna dva dana razgovarati sa svakim igračem.

“Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50 odsto u ova tri meseca. Razgovaraćemo o finansijskoj perspektivi Crvene zvezde zbog svih ovih problema”, rekao je on.

Terzić je naveo da se redukcija plata neće osjetiti samo u Zvezdi, nego to isto slijedi i u svim klubovima Evrope.

“Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo im koji je maksimum što može da im se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi”, rekao je Terzić.

On je dodao, da igrači moraju da budu svjesni, da i njihovi potencijalno novi klubovi primjenjuju iste ekonomske mjere.

Sezona u Superligi, prekinuta je ubrzo poslije prvog slučaja virusa korona u Srbiji, a kada će biti nastavljena nije poznato.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.