Ronaldinjo izašao iz zatvora!

Brazilska fudbalska zvijezda, Ronaldinjo Gaučo, izašao je danas iz zatvora u Paragvaju, nakon što su on i njegov brat platili kauciju od 1,6 miliona dolara, saopštio je sudija koji vodi njegov slučaj.

Nekadašnji fudbaler Barselone, Pari Sen Žermena i Milana, koji je osvojio Svjetsko fudbalsko prevenstvo sa reprezentacijom Brazila 2002. godine, uhapšen je 6. marta sa svojim bratom i poslovnim menadžerom, Robertom Asisom.

Oni su optuženi za posjedovanje falsifikovanih paragvajskih pasoša. Njihov advokat je rekao da je pritvaranje “nasumično, zlostavljačko i nelegalno”.

Braći je prethodno odbijena kaucija, ali je sudija sada rekao da je istraga dala rezultate u korist privedenih, prenio je AFP.

Sudija, Gustavo Amalilja, nije saopštio više detalja, ali je rekao da nema razloga da braća ostanu u pritvoru poslije plaćanja kaucije, uz uslov da ne napuštaju zemlju.

Sudija im je odobrio da iz zatvora pređu u hotel sa četiri zvjezdice “Palmaroga”, u Asunsionu, dok čekaju suđenje. U hotelu će imati pravo da primaju goste.

Njih dvojica su položila po 800.000 dolara kaucije, na račun lokalne banke.

Ronaldinjo je posljednji put igrao kao profesionalac 2015. godine, ali je i dalje popularan među fudbalskim navijačima širom svijeta. Nastupao je i za brazilske klubove Gremio, Atletiko Mineiro, Flamengo i Fluminese.

Sa Barselonom je osvojio Ligu šampiona 2006. godine, a FIFA ga je proglasila za najboljeg svjetskog igrača 2004. i 2005. godine.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.