Beogradski mališani snimili spot podrške poštarima

Foto: Srna

Aleksandra Manasijević, koordinatorka Udruženja “Čarobna lampa” u Beogradu, koje okuplja talentovanu djecu, izjavila je Srni da je virus korona za njenu malu družinu bio izazov, da u izolaciji naprave spot podrške poštarima Srbije, koji su baš kao medicinari, prodavci i vojnici – heroji naše svakodnevice.

“Inicijatori ideje su bile devojčice iz grupe, Maša i Milica Ranković, čiji je tata poštar u beogradskom naselju Rušanj”, rekla je Manasijevićeva.

Ona je dodala, da su se djeca snimala individualno kako je ko mogao i kako se ko snašao.

“Rekla sam im ko će šta da kaže, kasnije smo se snimili preko zum-aplikacije da bi se njih svih šestoro videli, a onda sam to izmontirala”, rekla je Manasijevićeva, koja je profesionalna glumica.

Prema njenim riječima, reagovanje poštara na spot, koji je dostupan na “Jutjub” kanalu, je izuzetno pozitivno, mnogi od njih se javljaju i zahvaljuju.

“Od početka epidemije korona, krenuli smo i sa čitanjem najlepših bajki sveta. Snimili smo do sada desetak i nastavljamo. Reakcije su fenomenalne i mame kažu da imamo mnogo `fanova` među mališanima, koji u izolaciji sa nestrpljenjem čekaju svoju omiljenu bajku”, rekla je Manasijevićeva.

Poštar, Dejan Ranković, za koga protekla tri dana – kada je cijela Srbija praktično stala zbog 60–časovnog policijskog časa – nije bilo odmora, rekao je da je lično bio ganut kad je saznao “šta su mu njegove kćerke bliznakinje, Maša i Milica, uradile iza leđa”, dok su njegove kolege oduševljenje.

“Zvali su iz više filijala. Raspituju se ko su dečica i da zahvale”, rekao je Ranković.

On je naveo da su poštari, zbog prirode posla, u epidemiji virusa korona izuzetno izloženi opasnosti, ali da se maksimalno trude da obave posao korektno i kvalitetno.

“Pošiljke koje isporučujemo se ograničavaju prema penzijama. Penzije su prioritet. Za zaštitnu opremu se uglavnom sami snalazimo i ona je često neadekvatna. Ipak, sve je lakše kada su ljudi korektni, a uglavnom jesu, iako nikome nije svejedno, zbog situacije u kojoj smo se svi zajedno našli”, rekao je Ranković.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.