Srbija: Nema vraćanja u učionice, nastava se završava onlajn

Ministar prosvjete Srbije, Mladen Šarčević, izjavio je da će nastava ostati onlajn do kraja školske godine, ali da će mala matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biti održani u fizičkom prostoru, a ne onlajn.

Šarčević je istakao da nema potrebe učenike i studente izlagati masovnom okupljanju u učionicama i amfiteatrima.

“Imamo izglede da sve uradimo do kraja maja. Osmi razred i četvrti razred srednje škole ranije u maju, krajem maja, dok se predavanja na fakultetima završavaju sredinom maja”, rekao je Šarčević za RTS.

On je objasnio, da će ocjene biti zaključene do kraja maja, ali postoji mogućnost da se poprave u junu.

“Studenti će imati redovan junski rok, a možda će se malo ući u jul”, najavio je Šarčević i dodao da neće biti onlajn ispita, jer toga nema u zakonu.

On smatra da se do juna “stvari u vezi sa epidemijom mogu dovesti u red, ako sve bude kako treba”.

“Tada će škole biti prazne i moći će da se izvede da u učionici bude i pet učenika, ako bude potrebno, zbog mera zaštite od virusa korona”, rekao je Šarčević.

On kaže, da će testiranje za nadarene učenike, kojih je više od 8.000, biti održano u prvoj polovini ili sredinom juna, kako bi učenici koji ne uspiju, mogli da polažu malu maturu sa ostalim đacima kasnije tog mjeseca.

Epidemiolog, Branislav Tiodorović, rekao je da je za povratak djece u škole potrebna stabilna, kontrolisana i epidemiološki jasna situacija, da se ima jasna predstava o tome gdje je sve prisutan virus i da li je sveden na pojedinačne pojave.

“O počeku rada škola, ne može se razmišljati u toku maja”, istakao je Tiodorović i napomenuo, da odluka mora da bude doneta bar 15 dana prije nego što one počnu da rade.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos