Austrija: Odlučeno – “Prosvjetina škola srpskog jezika” privedena kraju

Upravni odbor Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva “Prosvjeta”, u Austriji, odlučio je da najvažniji projekat – “Prosvjetina škola srpskog jezika”, bude priveden kraju za ovu školsku godinu, zbog situacije u vezi sa virusom korona.

Na prvom sastanku Upravnog odbora, od popuštanja mjera izolacije, odlučeno je da se zbog zdravstvene situacije, nastava u maju i junu neće održavati u predviđenom formatu.

“Čim se okolnosti poprave, doneće se odgovarajuće odluke, a Uprava `Prosvjete` očekuje da je realno da će, kao i ranijih godina, nastava ponovo početi u septembru, u novoj školskoj godini”, saopštilo je Društvo “Prosvjeta” u Austriji.

Predsjednik Društva, Srđan Mijalković, rekao je da će, ako bude izvodljivo, pokušati da sa djecom i roditeljima organizuju barem malu proslavu povodom ove školske godine, ali da će odlučiti samo prema preporukama odgovornih institucija u Beču i Austriji.

“To važi i za naše ostale aktivnosti – programe `Susreti i razgovori`, akcije `Kluba mladih umetnika`, planirane koncerte, književne susrete, izložbe i sve ono što smo planirali, u okviru našeg rada na očuvanju i negovanju naše kulture, jezika i identiteta, koji će se, čim se steknu okolnosti, nastaviti nesmanjenim tempom”, pojasnio je Mijalković.

On očekuje da se nastavi i rad na pozorišnoj predstavi, koju je u okviru “Prosvjetinog” kluba mladih umjetnika”, pripremao “Bečki teatar mladih”, a da premijera bude na jesen.

Mijalković je napomenuo, da je od početka krize izazvane virusom korona, Odbor “Prosvjete” u Austriji bio odgovoran i oprezan, te blagovremeno obustavio i odložio brojne projekte.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.