Pentagon: Ko je bio zaražen, doživotno ne može u vojsku!

Vojska SAD, zabranjuje svima koji su imali virus korona, da se ubuduće zapošljavaju u američkim vojnim snagama.

To je izričito navedeno u novom memorandumu Komande, za proces ulaska u američku vojsku, koji je procurio na internet, nakon čega su ga prenijeli vojni portal, “Military times” i drugi američki mediji.

Ako tokom intervjua o medicinskoj istoriji pojedinca, koji želi da pristupi vojsci ili tokom zdravstvenog pregleda bude potvrđeno da je imao kovid-19, biće trajno diskvalifikovan, piše u ovom memorandumu.

Prema novim pravilima, kod osoba, koje se prijavljuju za vojnu službu, prvo će se provjeravati potencijalni simptomi kovida-19, poput povišene temperature, ali neće biti testiranja.

Ako kandidat ne prođe tu provjeru, a nema prethodnu dijagnozu ili pozitivan nalaz na kovid-19, može se vratiti za 14 dana i pokušati ponovo.

Prijava svake osobe, koja je imala dijagnozu korone, biće “trajno diskvalifikovana”.

Kandidati mogu zatražiti izuzeće od ove diskvalifikacije, ali, s obzirom na to da nema nikakvih daljih smjernica o izuzećima, nije jasno na osnovu čega će komisija za reviziju prijava, moći da odobri to izuzeće, piše “Military times”.

Portparolka Pentagona, Džesika Maksvel, potvrdila je za ovaj specijalizovani vojni portal, da je dokument autentičan, ali je odbila da pojasni zašto dijagnoza virusa korona znači doživotnu diskvalifikaciju, za razliku od nekih drugih zaraznih bolesti.

“Military times” procjenjuje da, s obzirom na ograničena i još nesigurna naučna saznanja o virusu korona, američka vojska želi da izbjegne rizik.

Taj rizik može biti trajno oštećenje pluća, mogućnost povratka bolesti, čak i kod nekoga ko je imao dva uzastopna negativna testa, kao i mogućnost, da osoba koja je preboljela postojeći tip kovida-19, ipak, neće biti potpuno imuna na zarazu u drugom talasu.

Virus korona je do sada već otkriven u američkim vojnim bazama “Fort Džekson”, u Južnoj Karolini i kampu za regrutovanje marinaca u San Dijegu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos