- Advertisement -

Manifestacija “Noć muzeja” pomjerena za 5. septembar

Kulturna manifestacija, “Noć muzeja”, u Srbiji će biti održana 5. septembra, umjesto 16. maja, saopštili su organizatori.

“Ljubav” će biti tema ovogodišnje “Noći muzeja”, čiji datum održavanja je pomjeren zbog virusa korona, vodeći računa o bezbjednosti i zdravlju, kako posjetilaca, tako i onih koji rade na pripremama ovog događaja.

“Nakon meseci izolacije i karantina, koji su stavili na preispitivanje ljudske odnose, emocije, našu bliskost i povezanost, ljubav kao tema ovogodišnje manifestacije, nametnula se sama. Bez ljubavi život nema iste boje, umetnost nema istu snagu, ni muzeji nemaju isti sjaj”, naveli su organizatori.

U skladu sa novonastalom situacijom, ističe se u saopštenju, naredna “Noć muzeja” u Srbiji je planirana za prvu septembarsku subotu, a uživanje u kulturnim sadržajima biće organizovano, poštujući sve preporuke nadležnih institucija.

U saopštenju se dodaje, da je borba protiv pandemije korone izmijenila svakodnevicu, preokrenula rasporede, poremetila planove.

“Potrudićemo se da pripremimo što zanimljiviji i inspirativniji program, kako bismo sasvim neobično leto pred nama, zaokružili na najlepši mogući način, dokazujući da ljubav zaista pobeđuje sve”, navode organizatori ove manifestacije.

Jedanaestu godinu zaredom, kanal “Viasat histori” je nacionalni sponzor manifestacije “Noć muzeja”.

“Noć muzeja” predstavlja jedinstven kulturni spektakl, u više od 120 gradova širom svijeta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Prva “Noć muzeja” je održana u pet beogradskih muzeja i galerija i uspjela je da animira više od 4.000 posjetilaca, dok je tokom narednih godina, taj broj narastao na nevjerovatnih 500.000 ulazaka u muzeje, na gotovo 200 lokacija, u više od 60 gradova i mjesta širom Srbije.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.