Republika Srpska: Ukinuti vanredno stanje – situacija je pod kontrolom

Prijedlogom odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj, propisano je ukidanje ovog stanja, jer je epidemiološka situacija, koja se odnosi na virus korona, stavljena pod kontrolu.

U obrazloženju Prijedloga odluke, koji bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da razmatra na predstojećoj posebnoj sjednici, navodi se da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra opravdanim uvođenje pristupa, kojim će se postepeno vraćati normalan život, odnosno cijeni da su stvoreni preduslovi za ukidanje vanrednog stanja.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je 14. maja informisalo Vladu Srpske, da je zbog dosljednog sprovođenja preporučenih mjera Svjetske zdravstvene organizacije i stvorenih preduslova za dalje aktivnosti na kontroli širenja virusa, kao i za efektivnije sprovođenje preventivnih mjera u zajednici, uz kontinuirano epidemiološko praćenje i nadzor nad sprovođenjem zakona i drugih akata, epidemiološka situacija stavljena pod kontrolu”, piše u informaciji.

Vanredno stanje je u Republici Srpskoj proglašeno 28. marta, zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske je zakazana za srijedu, 20. maj.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.