Đukanović: Uspješno smo se izborili sa koronom!

Foto: SRNA

Crna Gora se, u prvoj fazi, uspješno izborila sa virusom korona, rekao je crnogorski predsjednik, Milo Đukanović.

“Naša država je ostvarila rezultate za poštovanje, sa 324 ukupno oboljela, što je nešto ispod 0,005 odsto populacije. Od kojih se već 311 oporavilo, devet je, nažalost, preminulo, a kod četiri je oporavak u završnoj fazi. To je bilans, koji daje realan razlog za zadovoljstvo učinjenim”, rekao je Đukanović, na konferenciji za novinare na Cetinju.

On je ocijenio, da je pokazan veoma visok nivo odgovornosti, organizovanosti, posvećenosti i kompetentnosti zdravstvenog sistema Crne Gore.

Đukanović je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu, “da bi da upravlja Crnom Gorom, da joj određuje karakter i budući razvoj”.

“Crna Gora nije nepromišljeno izabrala. Naš izbor je nezavisnost i suverenost. Naš izbor je multietničnost. Naš izbor je evropski sistem vrijednosti. Naš izbor je NATO, kao garancija stabilnosti. Naš izbor je zaštita i afirmacija ljudskih prava i sloboda, uključujući i slobodu vjeroispovijesti”, rekao je Đukanović.

On je dodao, da pri tome svaka vjerska zajednica “može biti samo ravnopravna sa drugima i samo dio društva, a ne pandan državi”.

“I naš izbor je zauvijek, što god vidjeli u našem okruženju – antifašizam, kao neprolazna vertikala hiljadugodišnjeg crnogorskog trajanja”, naglasio je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore je rekao, da stabilnost predstavlja najkrupniji izazov za društva Balkana i da je neraskidivo s tim povezano i pitanje strateškog izbora budućnosti regiona.

Đukanović je istakao, da je međunarodni izazov, to što je Balkan, nažalost, i danas poprište borbe za geopolitičku dominaciju velikih.

“Aktuelno – poligon borbe protiv širenja uticaja NATO-a i EU. Nuđenjem tobožnjih alternativa, kojih nema ni u naznakama, jer ih ne može ni biti. Jer mi nismo samo geografski dio Evrope. Mi smo dio tog kulturološkog i civilizacijskog kruga, koliko god usljed trajanja naših balkanskih zabluda, lutanja i zaostajanja to danas nekom i ne izgleda tako”, smatra Đukanović.

On je istakao, da Crna Gora najdublje vjeruje, da je to put u pouzdaniju stabilnost, bez koje nema dinamičnog i kvalitetnog ekonomskog i demokratskog razvoja.

“I kada u EU i NATO-u vidimo realne slabosti, znamo da je pripadnost tim savezima, jedini mogući put izlaska iz stanja permanentne nestabilnosti i zaostalosti”, naveo je predsjednik Crne Gore.

Prema njegovim riječima, ohrabrujuće su poruke, podrška i pomoć od EU, posebno nakon posljednjih evropskih izbora – to su jasna potvrda evropske perspektive regiona, od strane briselskih institucija, početak pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, kao i zagrebački video-samit u doba korone.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos