Evropol – kriminal: Povećano seksualno uznemiravanje djece na internetu!

Seksualno uznemiravanje djece na internetu, u EU, povećano je tokom pandemije kovid-19, izjavila je izvršna direktorka Evropola, Katrin de Bol.

Ona je upozorila, da bi novi slučajevi zlostavljanja na internetu, mogli sa se pojave kada se ponovo otvore škole.

Sajber kriminal je povećan tokom epidemije, kada su mnogi bili prinuđeni da rade i kupuju putem interneta.

“Najzabrinjavajući je porast aktivnosti na internetu onih, koji traže materijal sa seksualnim zlostavljanjem djece”, rekla je De Bolova u obraćanju Evropskom parlamentu.

De Bolova, koja je ranije bila šefica belgijske policije, naglasila je da su službe za sprovođenje zakona 27 članica EU, prijavile porast aktivnosti pedofila, veći pristup protivzakonitim internet stranicama, te da su zatvorile određen dio platformi za razmjenu materijala, koji sadrže seks sa djecom.

Prema riječima De Bolove, istražioci Evropola su presreli lica, koja su pokušavala da dobiju lakši pristup razgovorima sa djecom u takozvanoj mračnoj mreži, koja je dostupna samo kroz posebne programe i dozvole.

De Bolova je upozorila, da seksualni prestupnici pokušavaju da iskoriste veću izloženost djece internetu, s obzirom na to da se nastava odvija putem mreže, ponekad pomoću platformi, koje nisu adekvatno obezbijeđene.

“Očekujemo širi i bolji uvid u situaciju, kada djeca budu ponovo mogla da idu u školu i kada budu imala mogućnost da razgovaraju sa nastavnicima”, napomenula je De Bolova.

Ona je dodala, da je tokom pandemije, primljen i veći broj poziva na hitne brojeve, za prijavu zlostavljanja djece.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos