Srbija: Prijedlog – od petka za ulazak u zemlju bez testiranja i samoizolacije

Krizni štab za borbu protiv virusa korona, uputiće Vladi Srbije prijedlog, da se od petka, 22. maja, ukine obavezno testiranje i samoizolacija prilikom ulaska u zemlju, javio je “Blic”.

Vlada Srbije će na sutrašnjoj sjednici odlučivati o ovoj mjeri.

Prema saznanjima lista, na Kriznom štabu su razmatrana dva modela, koja se odnose na ulazak u Srbiju.

Prema prvom, od petka bi trebalo ukinuti testiranje i samoizolaciju za sve koji ulaze u Srbiju, dakle i za državljane Srbije i za strance, a drugi prijedlog je bio da se od petka ukine za region, a od 1. juna za sve putnike, koji ulaze u Srbiju.

Vladi Srbije je, ipak, upućena preporuka da se liberalizuje režim ulaska u Srbiju za sve od petka, ali će konačnu riječ imati Vlada Srbije.

Kako sada stvari stoje, navodi list, za ulazak u Srbiju neće biti potreban test i testiranje na koronu, već će svi, koji su “zdravstveno sumnjivi”, biti pod epidemiološkim nadzorom.

Na Kriznom štabu je rečeno, da bi od 1. juna većina zemalja u regionu mogla da ukine testiranje na kovid-19.

Ukoliko se u Srbiji epidemija bude kretala u željenom i očekivanom pravcu, praktično jedina mjera koja će ostati je – samoprocjena svih rizika.

Prema današnjim razgovorima na Kriznom štabu, nijedan test na koronu ne bi trebalo da košta više od 6.000 dinara /50 evra/.

Broj zaraženih u Srbiji, poslije skoka novooboljelih zbog lokalnog žarišta u Vranju, sada je u drastičnom padu.

Najnovije testiranje pokazuje da je broj oboljelih u Srbiji, u odnosu na testirane, ispod jedan odsto – preciznije 0,6 odsto, što se smatra ne samo odličnim rezultatom, već se Srbija kreće ka potpunom kraju epidemije.

Ipak, još nije proglašen kraj epidemije i svi građani trebaju da se pridržavaju osnovnih mjera – nošenje maski, te držanje distance.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos