UN – FAO: Potrebno je 350 miliona dolara da se spriječi glad

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu /FAO/, traži 350 miliona dolara, radi povećanja aktivnosti s ciljem poboljšanja uslova za život i aktivnosti u borbi protiv gladi, usljed prehrambene krize, koju bi mogla da izazove globalna pandemija kovid-19.

U saopštenju Organizacije se navodi, da bi takva prehrambena kriza mogla biti razarajuća.

Iako tek treba da se vidi potpuni i dugoročni uticaj pandemije na bezbjednosti hrane, dokazi pokazuju da se narod, u zemljama koje su već pogođene akutnom glađu, sada još više muči kada se radi o pristupu hrani, jer se zarada smanjuje, a cijene hrane povećavaju.

Iz Organizacije poručuju, da će biti propuštena sezona sijanja, kultivacija će značajno opasti i životinje će biti izgubljene, ukoliko poljoprivrednici ne budu imali pristup poljima ili ako ne budu imali sredstava ili pristup kupovini sjemena i rasade, kao i ako ne budu u mogućnosti da kupe hranu za životinje.

U saopštenju se navodi, da to znači, da će u tom slučaju biti dostupna manja količina hrane, kako u ruralnim, tako i u urbanim područjima.

“Ne možemo čekati da završimo sa bavljenjem uticaja na zdravlje, prije nego što se okrenemo bezbjednosti hrane. Ukoliko odmah ne počnemo da pružamo pomoć kada se radi o životnim uslovima, bićemo suočeni sa višestrukim nestašicama hrane i višestruko većim troškom”, izjavio je generalni direktor Organizacije, Ku Dongju, tokom konferencije o prepravljenom humanitarnom odgovoru UN na kovid-19.

Novi zahtjev Organizacije za 350 miliona, oko tri puta je veći u odnosu na kraj marta, pošto su sve očigledniji socioekonomski uticaji kovida-19.

Humanitarni odgovor Organizacije na pandemiju je dio Globalnog plana za humanitarni odgovor na kovid-19.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos