“Er Srbija”: Na svim letovima obavezna maska i za putnike i za posadu

Srpska nacionalna aviokompanija. “Er Srbija”. saopštila je da će na svim letovima, uključujući i sutrašnje za Frankfurt i Cirih. kojima počinje obnavljanje putničkog. komercijalnog avio-saobraćaja, biti obavezno nošenje maski za lice tokom cijelog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani.

“Upotreba zaštitnih maski za lice je obavezna na svim letovima `Er Srbije` i za putnike i za članove posade, a dodatna zaštitna oprema, koju bi putnici poneli sa sobom /rukavice i viziri/ je dozvoljena i dobrodošla”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o putničkim kabinama, “erbas” avioni u floti “Er Srbije”, opremljeni su vazdušnim visokokvalitetnim HEPA filterima, kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha, a kod “ATR” aviona je uvedena posebna procedura, koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt, što uključuje uklanjanje časopisa na avionu i brošura.

U prvom periodu, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se spriječilo često skidanje maske i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika su uvedene i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice, koje se prijavljuju na let, to moći da učine putem namjenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije.

Hrana će biti služena na letovima za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

“Er Srbija” navodi da je, radi sprečavanja širenja virusa korona, u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim tijelima, primenila niz bezbjednosnih i higijenskih mjera, s ciljem bezbjednosti putnika i članova posade.

Ova aviokompanija ističe, da je prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju prije, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Generalni direktor “Er Srbije”, Dankan Nejsmit, pozvao je putnike da redovno prate veb-sajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvijek bili u toku sa mjerama koje srpska nacionalna aviokompanija preduzima, da bi putnicima omogućila bezbjedno i udobno putovanje.

“Er Srbija” je ranije saopštila, da će od 21. maja do 14. juna, organizovati ograničeni broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Osim toga, od 29. maja, počeće postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu, kao što su Ljubljana, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Banjaluka i Skoplje.

“Er Srbija” će obnoviti i komercijalne letove do Njujorka, 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova biti povećan na dva nedjeljno.

Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u EU od 15. juna, “Er Srbija” planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.