Republika Srpska: Ukinuto vanredno stanje!

Foto: SRNA

Narodna skupština Republike Srpske je ukinula danas vanredno stanje na teritoriji Srpske, jer je stavljena pod kontrolu epidemiološka situacija, koja se odnosi na virus korona.

U obrazloženju odluke o ukidanju vanrednog stanja, usvojenoj na posebnoj sjednici Narodne skupštine, navodi se da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra opravdanim uvođenje pristupa, kojim će se postepeno život vraćati u normalu.

Ovu odluku je podržalo 60 narodnih poslanika, dok jedan nije glasao.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana, od objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Prihvaćen je zaključak klubova poslanika SNSD-a, DNS-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a i SP-a, u kom se navodi, da je pravovremenim postupanjem sačuvano javno zdravlje građana i održana privredna aktivnost.

“Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, predsjednica Republike i Vlada Srpske u vanrednoj situaciji i vanrednom stanju, koje je proglašeno usljed pandemije virusa korona, maksimalno predano i efikasno obavljali svoje dužnosti, te da je pravovremenim postupanjem, sačuvano javno zdravlje građana Republike Srpske i održana privredna aktivnost”, navodi se u usvojenom zaključku.

Vanredno stanje u Republici Srpskoj je proglašeno 28. marta, zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos