RS – korona: Tri lica umrla, 14 novozaraženih

Osamdesettrogodišnja žena iz Kozarske Dubice i pedesetčetvorogodišnji muškarac iz Laktaša, koji su bili pozitivni na virus korona, preminuli su na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Iz ove zdravstvene ustanove je saopšteno, da su preminuli imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U Bolnici “Doktor Mladen Stojanović”, u Prijedoru, u protekla 24 časa je preminuo sedamdesetogodišnji muškarac iz ovog grada, kod kog je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Iz ove zdravstvene ustanove je saopšteno, da je preminuli bio onkološki pacijent sa više udruženih oboljenja.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske, u posljednja 24 časa je testirano 466 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona je potvrđen kod 14 lica, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Riječ je o pet muškarca i devet žena, od kojih su dva lica muškog pola mlađe životne dobi i tri srednje životne dobi, dok je pet lica ženskog pola srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri lica su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dva iz Gacka i Modriče i po jedno iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića.

Dva lica su hospitalizovana, dok će ostali biti u izolaciji, u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno pet lica je navelo kontakt sa pozitivnim licem, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 lica. Prema podacima, pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je preminulo 97 lica sa pozitivnim testom na virus korona, dok je ukupno testirano 22.919 lica.

Na UKC-u Srpske je na liječenju 75 lica sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona. Na Odjeljenju kovid 19 je hospitalizovano 26 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok su u izolaciji tri pacijenta.

Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedna osoba je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije. Na staroj lokaciji hirurgije je 17 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na staroj lokaciji pulmologije je 26 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici “Sveti Apostol Luka”, u Doboju, zbrinuta su 52 pacijenta, u Opštoj bolnici Trebinje 12, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru 19 pacijenata, u bolnici u Gradišci pet i u Univerzitetskoj bolnici u Foči dva pacijenta.

Kada je riječ o objektima za izolaciju, u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen virus korona, a nemaju simptome, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci nalaze se 133 osobe, u Studentskom domu u Trebinju 19 osoba, u Domu učenika u Bijeljini dvije i u Domu učenika u Doboju 24 osobe. U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

U Republici Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 5.030 lica, a nadzor je završen nad 29.295 lica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera, s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos