- Advertisement -

Rusija – korona: Sve veći broj mrtvih – preko 3 000

Broj umrlih od virusa korona, u Rusiji je dostigao 3.099, pošto su zvaničnici registrovali još 127 smrtnih slučajeva, u prethodna 24 časa.

Zabilježeno je 8.849 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj dostigao 317.554.

Ovo je drugi dan uzastopno, da je broj novih infekcija manji od 9.000.

Najviše novih slučajeva je zabilježeno u Moskvi – 3.746, pa je ukupan broj zaraženih u glavnom gradu dostigao 40.682, prenio je TASS.

Zamjenica gradonačelnika, Nastasija Rakova, izjavila je da se u Moskvi oporavilo još 3.746 osoba, odnosno ukupno 40.682 lica.

Predsjednik Ruske akademije nauka, Aleksander Sergejev, izjavio je da je situacija u vezi sa epidemijom virusa korona u Rusiji nepredvidiva, u smislu njenog razvoja.

“Ispravan pristup ublažavanja karantina treba da bude zasnovan na stopi smrtnosti, kada svi budemo vidjeli da ona opada. Situacija je za sada rizična, zato što smrtnost ne opada i to izaziva ozbiljnu zabrinutost”, izjavio je Sergejev.

On je dodao, da vakcinu protiv virusa korona ne treba očekivati u skorije vrijeme.

“Proces razvoja vakcine je prilično dug. Moraćemo da sačekamo najmanje nekoliko mjeseci. Čak i kada pretklinički testovi budu dali pozitivne rezultate, to ne garantuje da ćemo takve rezultate dobiti i tokom kliničkog testiranja”, rekao je Sergejev.

Prema njegovim riječima, borba protiv virusa korona je “klasični zadatak upravljanja u uslovima neizvjesnosti”.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.