Srbija: Od sutra, za ulazak u zemlju bez PCR testa i izolacije

Vlada Srbije donijeće danas odluku, da od sutra, prilikom ulaska u Srbiju, više neće biti potreban PCR test, niti izolacija, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović.

“Mi ćemo danas imati sednicu Vlade i od sutra neće biti više obaveze PCR testova, niti izolacije onih koji ulaze u našu zemlju, a naši građani koji idu ka nekim drugim državama će se ponašati u skladu sa odlukama tih država”, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je danas, na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, prisustvovala prvom komercijalnom putničkom letu “Er Srbije” za Cirih, čime je srpska avio-kompanija obnovila putnički saobraćaja, poslije ukidanja vanrednog stanja.

Ona je istakla, da se poslije dva mjeseca ispraća prvi komercijalni let, koji će se iz Ciriha vratiti pun, kao i da je “Er Srbija” prva u regionu počela s komercijalnim letovima.

“Osim Ciriha, biće realizovani letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove”, izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla, da je ova grana saobraćaja pretrpjela velike gubitke svuda u svijetu i da je do sada šteta u Srbiji više od 70 miliona evra, te da se nada, da će godina biti završena sa manje od 200 miliona evra štete u avio-saobraćaju.

Direktor “Er Srbije”, Dankan Nejsmit, rekao je da ova kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt, te najavio nove letove.

“Oduševljeni smo zbog prvog komercijalnog leta. Osim Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem meseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu, a od 6. juna i za Njujork. Hvala svima za pomoć i podršku, rekao je Dankan.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.