Crna Gora – premijer Marković: Sve vjerske zajednice imaće isti status

Sve vjerske zajednice imaće isti status u Crnoj Gori, a svi nesporazumi biće rješavani na miran i demokratski način, poručio je crnogorski premijer, Duško Marković, na svečanosti povodom Dana nezavisnosti.

On je podsjetio, da je prošlo 14 godina od kada je Crna Gora, kako je rekao, vratila ime i mjesto među državama svijeta i odlučila da sama upravlja budućnošću.

“Vjerovali smo da će u novoj realnosti savremene Crne Gore, svi pronaći najbolji interes za sebe i svoje porodice i da će negiranje crnogorskog identiteta, jednom za svagda ostati iza nas”, rekao je Marković na sinoćnjoj svečanosti na Orlovom kršu, u Cetinju.

On je naglasio, da 14 godina kasnije treba pogledati istini u oči.

“Vrijeme nas je, u značajnoj mjeri, demantovalo – podjele nisu nestale”, naveo je Marković.

“Besramno podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire, da protjerujemo Srbe iz Crne Gore, da u našoj zemlji samo što nije počeo bratoubilački rat”, rekao je Marković.

On je poručio, da će sve vjerske zajednice u Crnoj Gori imati isti status u okviru pravnog poretka države, usklađenog sa najvišim demokratskim standardima modernog svijeta.

Marković je rekao, da će svi građani biti jednaki u pravima i obavezama i da će se svi nesporazumi u Crnoj Gori, rješavati strpljivim i upornim dijalogom, na miran i demokratski način.

Crna Gora je juče obilježila 14 godina od sticanja nezavisnosti, koja je izglasana na referendumu, 21. maja 2006. godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos