Republika Srpska: Ukinut policijski čas, na snazi je vanredna situacija

Republički štab za vanredne situacije, ukinuo je danas policijski čas u Republici Srpskoj.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Lejla Rešić, izjavila je da je policijski čas ukinut, s obzirom na to da je juče ukinuto i vanredno stanje.

“Na snazi je vanredna situacija”, rekla je Rešićeva nakon sjednice Štaba.

Ona je dodala, da će resorna ministarstva ugostiteljskim i trgovinskim objektima, uputiti pisanu instrukciju kako će ubuduće raditi, a dok je ne dobiju, radi se onako kako je trenutno na snazi.

Rešićeva je podsjetila, da je 20. maja ukinuta mjera kućne izolacije, za lica koja dolaze iz inostranstva, dok je na snazi ova mjera izrečena po nekom drugom osnovu.

“Komunalna policija nastavlja da kontroliše lica, koji imaju po drugim osnovama izrečenu mjeru kućne izolacije, da li su izašli iz karantina ili imali kontakt sa potencijalnim zaraženim ili bilo koji drugi razlog, zbog kojih im je izrečena ova mjera”, navela je Rešićeva.

Ona je dodala, da je Štab dao saglasnost za održavanje lokalnih parlamenata Gradišci, Donjem Žabaru, Novom Gradu, Milićima, Stanarima i Palama, uz obavezu pridržavanja propisanih mjera fizičke distance, dezinfekcije i nošenja zaštitne opreme.

“Od danas, lokalne zajednice nemaju obavezu slati ove zahtjeve i mogu normalno zakazivati svoja radna tijela, poštujući preporuke nadležnih institucija, da bi zaštitili javno zdravlje”, poručila je Rešićeva.

Ona je pojasnila, da je nošenje maski u zatvorenim prostorima obaveza, a na javnom mjestu, ukoliko ima više lica na okupu.

Ministarka prosvjete i kulture Srpske, Natalija Trivić, rekla je da je Štab odlučio da završni razredi osnovnih i srednjih škola mogu da proslavljaju maturu, ali ne više od 50 osoba na jednom mjestu.

Ona je navela, da su direktori škola u obavezi da obezbijede okupljanja, koja ne prelaze taj broj.

“Maturske večeri mogu proslavljati od 1. juna. Čestitam im za uspješan završetak školovanja i želim uspjeh u daljem obrazovanju”, rekla je Trivićeva.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos