Francuska: Kamere sa vještačkom inteligencijom izazivaju proteste

Vještačka inteligencija u bezbjednosnim kamerama, provjerava koliko Francuza nosi zaštitne maske u javnom saobraćaju, ali ta tehnika izaziva proteste dijela javnosti, koji strahuje od pretjeranog nadzora.

U doba epidemije virusa korona, tehnološka rješenja sve više dobijaju na važnosti, a jedno od njih se koristi u Francuskoj, jednoj od najpogođenijih evropskih zemalja tokom pandemije.

Novo softversko rješenje je integrisano u kamere, što je isprobano prvo u manjim gradovima /u autobusima u Kanu/, a sada i u Parizu.

Iza softvera stoji firma “Datakalab”, koja tvrdi da cilj rješenja nije stvaranje sistema nadzora i identifikacije putnika koji nisu propisno zaštićeni, već sistema koji će generisati statističke podatke na bazi anonimnosti korisnika.

Krajnji cilj je mogućnost predviđanja izbijanja novih epidemija virusa korona, navodi ova firma, prenose agencije.

U javnosti se pojavila određena zabrinutost, da bi ova tehnologija mogla predstavljati opasnost za privatnost građana.

Statistički podaci, koji se prikupe na ovaj način, uključuju podatak o tome koliko osoba nosi zaštitne maske, prilikom svakodnevne vožnje pariskim javnim prevozom.

Podaci se obnavljaju u petnaestominutnim intervalima, a sistem uključuje poseban čip, koji se dodaje CCTV kamerama i služi za procesuiranje videa u realnom vremenu.

U Francuskoj je trenutno na snazi pravilnik, koji propisuje obavezno nošenje zaštitnih maski u javnom prevozu, a kazna za one, koji ne nose masku, iznosi 135 evra.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos