- Advertisement -

Hrvatska: Zabraniti pozdrav “Za dom spremni”

Stranka s imenom i prezimenom, koju čine istaknuti pripadnici hrvatskog javnog života i politike, poziva na “dosljedan otklon” od ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

“Svako dalje vezivanje Hrvatske i njene budućnosti uz teret Nezavisne Države Hrvatske /NDH/, treba okončati. Svaka spremnost na poigravanje s pozdravom `Za dom spremni`, treba biti zauvijek zaustavljena, sa sviješću da nekome taj redoslijed riječi, znači redoslijed smrti u porodici: oca, majke, djeteta, Jevreja, Srbina, Roma, Hrvata.

Ne postoji humanista, hrišćanin, ni čovjekoljub koji vlastitom tolerancijom, a kamoli simpatijom, može da opravdava glasnost parole, koja je drugom bila sintagma za smrt”, navodi osnivač ove stranke, Ivica Relković.

Relković, odnosno Stranka s imenom i prezimenom, zalažu se za potpunu zabranu korišćenja tog pozdrava u javnom prostoru, a taj stav će, uđu li kandidati stranke u Sabor, odmah postati zakonski prijedlog, prenose hrvatski portali.

Ivica Relković je svojevremeno osnovao i MOST, koji je bio iznenađenje na izborima u Hrvatskoj.

U Stranci sa imenom i prezimenom, od poznatih ličnosti, su bivši gradonačelnik Omiša, Ivan Kovačić, zatim Dalija Orešković, gradonačelnik Knina, Marko Jelić i Relković, koji je objavio tekst na ovu temu.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.