Priča – talenti: Krunićeva prazne papire blokova, pretvara u čarobne crteže

Foto: SRNA

Petnaestogodišnja srednjoškolka iz Pala, Ana-Emilija Krunić, talenat za crtanje je do sada pokazala kroz više od 250 pravih umjetničkih djela, naslikanih grafitnom olovkom.

Talentovana Ana-Emilija je ispričala Srni, da koristi različite tehnike – od grafitne olovke i drvenih bojica, do akvarela i ponekad uljanih boja, a jedna od želja joj je da ilustruje neku knjigu ili časopis.

Voli da crta likove, bilo da su to portreti ili cijele figure, a najdraže joj je da naslika imaginarne likove, jer tu, kako kaže, može da upotrijebi najviše mašte i ubaci mnogo detalja.

Inspirišu je razne umjetničke fotografije ili prizori iz neposredne okoline.

Uvijek su je, dodaje, fascinirale animacije crtanih likova i ilustracije iz časopisa, pa je prazne papire blokova pretvorila u nešto neobično, zanimljivo i čarobno.

“U zadnje vrijeme, najviše crtam popularne pjevače i glumce. Nije mi teško nacrtati rad, jer je to ono što volim i što me ispunjava. Kada su u pitanju portreti, u njih treba uložiti zaista dosta vremena i truda”, ističe Krunićeva.

Crtanje je, priča ona, zanima još od sedme godine, ali su tek krajem 2018. godine nastali ozbiljniji radovi.

Krunićeva ima više od 250 crteža različitih dimenzija, koji se nalaze u nekoliko ispunjenih blokova, a posljednje dvije godine najviše crta na “A4” formatu.

Vrijeme, koje joj je potrebno za jedan crtež, objašnjava, zavisi od osobe do osobe, tako da je za najpoznatijeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića, trebalo oko 45 minuta, a za američkog glumca, Brajana Lija Kranstona, dva sata.

“Najviše vremena mi oduzima crtanje kose ili brade”, pojašnjava Krunićeva, te napominje da se drugarima sviđaju njeni radovi i da u njima ima podršku.

Ana Emilija je učenica prvog razreda Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” – smijer farmaceutski tehničar, u Istočnom Novom Sarajevu.

Ona podsjeća, da ju je na početku, tata Aleksandar usmjeravao da slika uljanim bojama i nastojao prenijeti svoje slikarsko iskustvo, pa je tri slike ulje na platnu i dva crteža prodala, ali se nije u potpunosti pronašla u ostvarenju svoje kreativnosti, u tom obliku umjetnosti.

Prema njenim riječima, tata ju je podsticao da radi ono što voli i da nikada ne odustane od toga, pa će crtanje uvijek biti njen hobi i trudiće se da bude sve bolja.

Radovi Ane-Emilije Krunić se mogu pogledati na “Instagram” profilu aek.art4.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos