Grčka – turizam: Obnovljeno saobraćanje trajekata

Grčka je danas obnovila regularno saobraćanje trajekata do svojih ostrva, a restorani i kafići su ponovo otvoreni, dok zemlja ubrzava napore za spasavanje turističke sezone.

Putovanja na ostrva su bila onemogućena od uvođenja blokade krajem marta, a pristup su imali samo stanovnici ostrva i službe za isporuku robe.

Vlada je, zbog niske stope širenja virusa korona, odlučila da pokrene turističku sezonu 15. juna, ranije nego što je bilo planirano. Ostale mediteranske zemlje, uključujući Italiju, Španiju i Tursku, suočene su sa intenzivnijim epidemijama.

Na trajektima važe pravila o distanciranju i ograničenju broja putnika, a državne zdravstvene službe, koje se bore protiv virusa, proširene su na ostrva.

Odjeljenja za intenzivnu njegu su uspostavljena na Lezbosu, Samosu, Rodosu, Zakintosu i Krfu, uz postojeće odjeljenje na Kritu, prenio je AP.

Turizam je vitalni dio grčke ekonomije i učestvuje sa oko deset odsto u ukupnim prihodima, a donosi i veliku sekundarnu korist. Prema zvaničnim podacima, prošle godine, Grčku je posjetilo više od 34 miliona turista, koji su potrošili 18,2 milijarde evra.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos