Srbija – migranti: Situacija je pod kontrolom

Foto: Prvi prvi na skali

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas, da u Srbiji nije povećan broj migranata i da je situacija pod kontrolom.

“Nemamo dodatnih migranata, situacija je pod kontrolom, osim što je bilo lažnih vesti /o njihovom naseljavanju/”, rekla je Brnabićeva.

Ona je za Televizju “Prva” rekla, da je za vrijeme vanrednog stanja zbog virusa korona, bilo dosta laži o naseljavanju migranata.

Brnabićeva je napomenula, da su tokom vanrednog stanja migranti bili u prihvatnim centrima i da nisu mogli da ih napuštaju.

“To smo morali da uradimo zbog zdravstvene situacije i zbog njihove, ali i bezbednosti svih građana”, rekla je Brnabićeva.

Ona je podsjetila, da je na područje Šida, uz granicu Srbije sa Hrvatskom, poslata vojska da obezbjeđuje migrantske centre, jer je lokalno stanovištvo bilo uznemireno.

Brnabićeva je rekla, da će Srbija nastaviti da se humano i odgovorno ponaša prema migrantima, kao što je radila tokom 2015. i 2016. godine, kada je migrantska kriza bila na vrhuncu.

U tri prihvatna centra u Šidu, prema ranije saopštenim podacima, nalazi se oko 1.900 migranata, koje obezbjeđuje 70 pripadnika vojske. U Srbiji je oko 8.000 migranata, čiji je cilj da odu u neku od država EU.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos