SAD – Njemačka: Grenel kritikovao poslanika, koji je njegov stav nazvao neprijateljskim

Ambasador SAD u Nemačkoj, Ričard Grenel, koji odlazi sa funkcije, kritikovao je njemačkog poslanika, Andreasa Nika, zbog toga što je stav američkog izaslanika prema Njemačkoj, nazvao neprijateljskim.

Grenel je naglasio, da je samo pratio politiku Vašingtona i da je branio američke interese.

Nik je na “Tviteru” doveo u pitanje “zavještanje, koje je ostavio Grenel”.

On je napisao, da je svaki bivši izaslanik SAD, završio svoj mandat kao “veoma poštovana figura i prijatelj Njemačke, kom se može vjerovati”, a da je Grenel “jedini američki ambasador, koji se povukao uz prijetnje, kao da predstavlja neprijateljsku silu”, prenijela je “Russia today”.

Grenel, koji se nikad nije ustručavao da drži lekcije u vezi sa ponašanjem, zemlji u kojoj vrši funkciju, uzvratio je rekavši da je Berlin od njega zahtijevao, da prestane da javno postavlja pitanja u vezi sa plaćanjem obaveza Njemačke NATO-u i da poziva na prekidanje projekta izgradnje ruskog gasovoda “Sjeverni tok dva”.

Američki ambasador je od početka mandata imao prilično mučan odnos sa Njemačkom, čijim je vlastima u više navrata davao neželjene savjete u vezi sa nizom političkih pitanja, kao što su trgovina Njemačke sa Iranom, odnosi sa Rusijom ili nedovoljni doprinosi budžetu NATO-a, a upetljao se i u druge kontroverze i greške, kao što su otvoreni pozivi na jačanje “evropskih konzervativaca”.

Čini se da je ambasador, koji je nedavno potvrdio odluku da podnese ostavku, odlučio da ostane pri svom stavu do samog kraja i da dramatično završi mandat, navodi se u izvještaju.

Kada je Vašington prošle sedmice odlučio da istupi iz Ugovora o otvorenom nebu, što je izazvalo zabrinutost u Berlinu, Grenel je još jednom, u svom stilu, kritikovao njemačke zvaničnike koji se “žale na SAD”, savjetujući ih da, umjesto toga, izvrše pritisak na Rusiju, koju Amerikanci optužuju za navodno kršenje Ugovora.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos