- promo -

Herceg Novi: Osuda poteza Vlade Crne Gore i poziv građanima Srbije i BiH da dođu

Predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić, osudio je odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, prema kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije i BiH, kojima je poručio da su u ovoj grad uvijek dobrodošli i u što većem broju.

Katić smatra da je ova odluka već napravila štetu, ne samo Herceg Novom, nego cijelom primorju, saopšteno je iz ove opštine.

“Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja, čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za cilj da isprovocira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama”, rekao je Katić.

S obzirom na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista, koji dolaze u Herceg Novi, Katić je istakao da smatra, da je riječ o ishitrenom potezu, koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Iz ove opštine ističu, da je pitanje za Vladu Crne Gore – gdje je logika u tome da organizovano šalje crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuje ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru.

“Pozivam sve ljude u Srbiji i BiH da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju, niti potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobrodošli i u što većem broju”, poručio je Katić.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, najavio je da će Crna Gora u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama, koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje i da će prvo biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

On je na pitanje, zašto prvih dana juna neće biti otvorene granice za građane BiH i Srbije, rekao da se otvaraju granice država, koje imaju sličnu epidemiološku situaciju, kao i Crna Gora, te da će granice biti otvorene i za BiH i Srbiju, kada budu imale situaciju do 25 oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos