Poslije Herceg Novog i Budva zove građane Srbije i BiH da dođu

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović, pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im, da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera, Duška Markovića.

“Građani Srbije i BiH, koji godinama ljetuju u Crnoj Gori, znaju da su na našem primorju, kao i u cijeloj državi, izuzetno dobrodošli i rado viđeni gosti. Oni su u Crnoj Gori i više od turista, jer su to i naši rođaci, prijatelji, komšije”, naveo je Radović.

On je ocijenio, da je žalosno što vlast pokazuje, da je spremna da vlastiti interes, željenog održavanja na vlasti zahvaljujući tenzijama, podredi opštem interesu oporavka državne ekonomije, nakon epidemije virusa korona.

“Kako licemerno, nakon odluke da se ne otvore granice sa Srbijom i BiH, danas zvuči sladunjava sintagma koju je premijer Marković, koliko juče, koristio o Crnoj Gori kao `korona fri` destinaciji. Ovakvom odlukom, Crna Gora postaje, možda, `djelimično fri destinacija`, ali, sigurno, ne i `sasvim fri destinacija`… Dragi građani Srbije i BiH, ne dozvolite da nas svađaju i sjetite se da ovo nije država ni Đukanovića, ni Markovića, ni Marovića, niti DPS-a, već časnih i poštenih ljudi”, poručio je Radović.

I predsjednik opštine Herceg Novi je poručio ranije, da su građani Srbije i BiH uvijek dobrodošli uprkos odluci Vlade Crne Gore da ne otvori granice za građane iz Srbije.

Premijer Crne Gore, Duško Marković, je izjavio da će od 1. juna, Crna Gora otvoriti granice sa državama u kojima je najviše 25 oboljelih od virusa korona na 100.000 stanovnika. Tako će u Crnu Goru, od početka sljedećeg mjeseca, moći da uđu državljani Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke. Srbija nije na listi, što je izazvalo burne reakcije zvaničnika u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, poručio je da će ova odluka o neotvaranju granice za građane Srbije, imati direktne posljedice i štetu po građane Crne Gore.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.