SAD – svemirska misija: Kompanija “Spejs iks” spremna za istorijski let

Privatna kompanija za raketnu tehnologiju, “Spejs iks”, priprema se za lansiranje dvojice Amerikanaca u orbitu, u večernjim časovima po srednjeevropskom vremenu.

To će biti prvi svemirski let sa astronautima NASA-e sa američkog tla, poslije devet godina, a obaviće ga kompanija čiji je vlasnik milijarder, Ilon Mask.

Raketa “falkon 9”, poletjeće iz Svemirskog centra Kenedi, u 22:33 po srednjeevropskom vremenu, sa astronautima Dagom Harlijem i Bobom Benkenom.

Oni će provesti 19 časova u letu, novom svemirskom kapsulom “kru dregon”, do Međunarodne svemirske stanice.

Raketa će biti lansirana sa iste rampe koju je NASA koristila za posljednji let svemirskog šatla, kojim je Harli pilotirao 2011. godine.

Očekuje se dolazak predsjednika Donalda Trampa i potpredsjednika Majkla Pensa u Kejp Kanaveral, na Floridi, da bi lično posmatrali lansiranje.

U meteorološkoj prognozi se navodi da postoji 40 odsto šanse za pojavu oluja iznad istočnog dijela Floride u kasnim časovima, što bi moglo da odloži lansiranje. Ukoliko se to dogodi, sljedeći prozor za lansiranje će se otvoriti u subotu, 30. maja, u popodnevnim časovima.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos