BiH: Od 1. juna otvaranje granica prema susjedima

Predsjedavajući Savjeta ministara, Zoran Tegeltija, izjavio je, da je na današnjoj sjednici Savjeta ministara doneta odluka, da BiH 1. juna otvara granice bez ograničenja prema susjednim zemljama.

“Pitanje otvaranja granica BiH i preferencijalnog tretmana domaće robe je nešto, što smo morali završiti do 1. juna”, rekao je Tegeltija na konferenciji za novinare u Sarajevu, nakon sjednice Savjeta ministara.

Odluka o ulasku stranaca, odnosi se samo na građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske, dok ostali strani državljani, samo pod određenim uslovima mogu da uđu u BiH, kako je to definisano protekle sedmice.

“Na prošloj sjednici smo donijeli odluku da se omogući ulazak poslovnim ljudima u BiH i najavili da ćemo prema susjedima otvoriti granicu od 1. juna. Granica će biti otvorena bez ograničenja za susjedne zemlje – Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku”, naglasio je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je napomenuo, da susjedne zemlje nisu bile blagonaklone za građane BiH, kojima je za sada omogućen ulazak samo u Srbiju.

On je naveo, da na današnjoj sjednici nije bilo riječi o budžetu i sredstvima za organizovanje izbora, te da očekuje da će Prijedlog budžeta za 2020. godinu, biti ubrzo na dnevnom redu, gdje će biti predviđena i stavka o sredstvima za održavanje lokalnih izbora.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos