Njemačka – posljedice: Odbor “Lufthanse” odbacio uslove Brisela

Nadzorni odbor njemačke aviokompanije, “Lufthansa”, odbacio je uslove, koje je navela EU za predloženu finansijsku pomoć države.

Odbor, od kog se očekivalo da će prihvatiti i potpisati pomoć, odbio je zahtjeve EU, da se “Lufthansa” odrekne poletnih i sletnih dijelova na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu, gdje ima dvotrećinski udio.

“Lufthansa” je saopštila, da plan pomoći i dalje ostaje jedina pouzdana alternativa nesolventnosti i da će se pregovori nastaviti oko zahtjeva EU, koji bi oslabili sposobnost kompanije da otplati dugovanja.

“Lufthansa” je početkom sedmice saopštila, da se njemačka administracija saglasila, da će preuzeti akcionarska mjesta bez prava glasa, za 5,7 milijarde evra uz tri milijarde evra kredita i 300 miliona evra od kupovine akcija.

Time bi administracija dobila 20 odsto udjela u kompaniji i dva mjesta u Bordu direktora.

Njemački ministar ekonomije, Peter Altmajer je, nakon objave odluke odbora, izrazio očekivanje da će Brisel odobriti paket.

Prema njegovim riječima, nije samo u interesu Njemačke, već i EU, da se izbjegne rasprodaja strateških interesa u industrijskom sektoru.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos