Pravoslavna crkva: U novembru premijera filma o Svetom Nektariju – glumi i Miki Rurk!

Film o Svetom Nektariju – “Božji čovjek”, režiserke Jelene Popović, u kom glume svjetski poznati strani i grčki glumci i glumice, zvanično će imati premijeru u novembru, čime će biti obilježeno stotinu godina od smrti ovog voljenog svetitelja Pravoslavne crkve.

U ovom filmu, koji je snimljen na osnovu istinite istorije, ulogu Svetog Nektarija igra poznati grčki glumac, Aris Servatalis /42/, a ostali glumci su Miki Rurk, Kariofilija Karabeti, Janis Stankoglu, Nikitas Cakiroglu, Tonija Sotiropulu, Aleksander Petrov i drugi, javio je crkveni Radio “Slovo ljubve”.

Ranije je najavljeno, da će se širom Grčke prikazati novi film “Božji čovjek”, koji opisuje život i priključenija Svetog Nektarija Eginskog.

Producenti filma su Kostas Lambropulos, Alekandros Poter, Jelena Popović i Igor Nola.

To je žitije Svetog Nektarija, koji je prošao niz iskušenja tokom svog života – nepravedno je poslat u egzil, klevetan bez razloga, podnosio je mržnju svojih neprijatelja, ali je nastavio da propovijeda božansku riječ.

Ovaj svetitelj ima stotine hiljada poštovalaca, koji putuju u Eginu, da bi se poklonili njegovim moštima.

Njegov život je dirnuo filmskog producenta i glumicu, Jelenu Popović, porijeklom iz Srbije, koja je i sama pravoslavni vjernik, a i lično je oduvijek željela da napiše scenario, koji bi pomogao ljudima da pozitivno razmišljaju i da prevaziđu životne prepreke.

Popovićeva nikad nije pomislila da će snimiti film o svetiteljevom životu, ali je 2012. godine, tokom jednog putovanja, pročitala knjigu o životu Svetog Nektarija, koja ju je duboko dirnula.

Eginu je posjetila i 2013. i 2014. godine, pa i 2015. godine, kada je igumanu manastira u Arizoni izrazila želju da snimi film o životu svetiteljevom.

Očekuje se da će film imati premijeru kroz nekoliko mjeseci, uz moguću podršku kompanije “Soni Rusija” /Sony Russia/.

Nektarije se rodio u Silivriji Trakijskoj, 1. oktobra 1846. godine, od pobožnih i siromašnih roditelja, Dima i Vasilike, dobivši na krštenju ime Anastasije, a umro je u Atini, 8. novembra 1920. godine, od raka prostate.

Carigradska patrijaršija ga je kanonizovala 1961. godine, a nad njegovim moštima su se dešavala čuda iscjeljenja.

Bio je peti od šestoro djece. Nakon osnovne škole, preselio se u Carigrad, a 1866. godine je prešao u grad Hios, gdje je radio kao učitelj.

Nakon deset godina službe se zamonašio i uzeo ime Lazar, a 1877. godine je primio monaški postrig pod imenom Nektarije i jerođakonski čin.

Nekoliko godina je živio je u Atini, gdje je 1885. godine diplomirao na atinskom Bogoslovskom fakultetu.

On je 1886. godine rukopoložen u čin sveštenika, a iste godine, primio je i čin arhimandrita i postao sekretar Aleksandrijske patrijaršije, da bi 1889. godine izabran za mitropolita Pentapolskog.

Nektarije je 1892. godine bio na službi propovjednika u Grčkoj, a u periodu od 1894. do 1908. godine, vodio je teološku školu u Atini.

Nakon odlaska u penziju, živio je u Trojičkom manastiru u Egini, po kojoj se i naziva Eginski.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos