Srbija – Dan diplomatije: Đokoviću nagrada za promociju interesa Srbije!

Foto: SRNA

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, odao je danas priznanje teniseru, Novaku Đokoviću, za sveukupan doprinos u diplomatiji, dodijelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenog naroda u svijetu.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije je saopšteno, da su u Ministarstvu, povodom Dana diplomatije Srbije, ugostili Đokovića, koji je “uspesima ujedinio narod, u snažnom doživljaju sreće i ushićenja kroz vanserijske pobede”.

“Đoković je probudio uspavani duh i svetu poslao poruku snažne sportske nacije, koja se ponosi svojom istorijom i tradicijom”, dodaje se u saopštenju.

Na prijemu za diplomatski kor i istaknute javne ličnosti, Dačić je predstavio niz aktivnost resornog ministarstva, u vrijeme pandemije virusa korona i osnovne spoljnopolitičke i nacionalne prioritete Srbije.

On je istakao, da je resorno ministarstvo u prethodnih godinu dana nastavilo sa intenzivnim radom na daljem unapređenju odnosa sa zemljama u regionu, kao i sa glavnim spoljnopolitičkim partnerima Srbije – prvenstveno EU, Rusijom, Kinom i SAD.

Dan diplomatije je ustanovljen odlukom Vlade Srbije iz 2015. godine, a 29. maj je određen za datum obilježavanja, u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela, 1839. godine. Uspostavljanje ove kancelarije se uzima za početak profesionalne diplomatije u Srbiji.

Tog dana je doneto Ustrojenije Knjaževske kancelarije, na osnovu člana pet turskog Ustava iz 1838. godine. Ukaz o ustrojstvu je, ujedno, bio i prvi Zakon o uređenju i zadacima ovog ministarstva u Srbiji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos