Crna Gora: Pad sa 47. na 74. mjesto ekoloških država

Crna Gora se nalazi na 74. mjestu liste ekoloških zemalja svijeta, prema Indeksu ekoloških performansi /EPI/, saopšteno je iz podgoričkog Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

“Ovogodišnji rezultati pokazuju da se Crna Gora, kao ekološka država po Ustavu, ne nalazi na zavidnom putu. Samo prije četiri godine se nalazila na 47. mjestu, što je i tada bilo obeshrabrujuće”, naveli su iz te nevladine organizacije.

U saopštenju se dodaje, da su Slovenija, Hrvatska, Srbija i Albanija ispred Crne Gore, što nije bio slučaj prethodnih godina.

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica su naveli, da su ovaj sistem rangiranja razvili univerziteti Jejl i Kolumbija, u saradnji sa Svjetskim ekonomskim forumom, s ciljem da mjeri ekološku i ekosistemsku vitalnost svake države.

“Na ovoj listi Crna Gora je na čak 74. mjestu, dok je Slovenija na 18., Hrvatska na 34. mjestu, Srbija na 45. i Albanija na 62. mjestu”, ukazali su iz Centra i dodali, da je prvo mjesto ekološke države zauzela Danska, slijedi Luksemburg, dok je na trećem mjestu Švajcarska.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos