SAD – protesti: Ukida se policijski čas u Kaliforniji

Pojedini gradovi i okruzi u Kaliforniji su ukinuli policijski čas, jer su višednevno nasilje zamijenili mirni protesti, uz obećanje američkih zvaničnika da će se boriti protiv nejednakosti, nakon smrti Afroamerikanca, Džordža Flojda, u policijskom pritvoru.

Protestne šetnje su održane u Los Anđelesu, San Francisku i u drugim gradovima, pod parolom “Životi crnaca vrijede” i uz pozive na promjene.

Skupovi su bili emotivno snažno obojeni, ali nije bilo konfrontacija sa snagama reda. Demonstranti su sjedili na ulicama, klečali i održavali minute ćutanja, prenio je AP.

Policijski čas je ukinut u Los Anđelesu, San Francisku, San Hozeu, Berkliju, Ouklendu i u nekoliko okruga Zalivske oblasti, a Nacionalna garda je i dalje u pripravnosti u većim zajednicama.

Policijski čas je i dalje na snazi u glavnom gradu, Sakramentu, a Američka unija za građanske slobode u Sjevernoj Kaliforniji je pozvala na ukidanje te mjere, jer ograničava “zaštićeno pravo na politički govor”.

Gradonačelnica San Franciska, London Brid, objavila je na “Tviteru” da će se sa saradnicima založiti da u sljedećem gradskom budžetu, dio sredstava namijenjenih policiji bude prusmjeren na projekte u afroameričkoj zajednici.

“Decenije nedovoljnih investicija i rasno neujednačene politike, nanijele su neproporcionalnu štetu ovoj zajednici”, rekla je Bridova.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos