Španija: Bivši kralj pod istragom, zbog ugovora sa Saudijcima

Tužilaštvo Vrhovnog suda Španije je pokrenulo istragu o bivšem kralju, Huanu Karlosu, u okviru provjere ugovora o brzoj pruzi sa Saudijskom Arabijom, saopštio je danas državni tužilac.

Istragom će biti provjereno, da li bivši kralj može biti obuhvaćen slučajem, pošto je imao imunitet do juna 2014. godine, kada je abdicirao u korist svog sina Felipea, navodi se u saopštenju.

“Ova istraga se fokusira precizno na utvrđivanje ili odbacivanje krivične relevantnosti djela, koja su se dogodila poslije juna 2014. godine, kada kralj više nije bio zaštićen”, navodi se u saopštenju.

Istraga Vrhovnog suda je proistekla iz druge istrage, koju vodi antikorupcijsko tužilaštvo, povodom izgradnje druge faze brze pruge, između Meke i Medine u Saudijskoj Arabiji. Ovaj posao je dodijeljen grupi španskih kompanija 2011. godine.

Španski kraljevski dvor za sada nije dostupan za komentar.

Huan Karlos je dugo bio veoma popularan u Španiji, zbog uloge koju je imao u tranziicji zemlje u demokratiju krajem sedamdesetih, ali su se potom dogodili skandali, koji su poljuljali njegov status prije desetak godina. On je nakon toga abdicirao.

Njegov sin Felipe, aktuelni kralj, saopštio je sredinom marta, da se odrekao nasljeđa od svog oca i da mu je oduzeo redovnu naknadu iz dvora.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos