Afera u Sloveniji zbog koncerta Tompsona u Mariboru

Slovenačka opozicija je napala vlast da blagonaklono gleda na eventualni nastup kontroverznog hrvatskog pjevača, Marka Perkovića Tomsona, u toj zemlji.

Slovenački ministar unutrašnjih poslova, Aleš Hojs, tvrdi da ljevica želi da ga diskredituje, povezujući ga sa neodržanim Tompsonovim koncertom u Mariboru.

Socijaldemokrate najavljuju da će tražiti parlamentarnu interpelaciju protiv ministra, jer zastupa “ideologiju mržnje”, kao i zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije dopustilo koncert Tompsona, koji se povezuje sa hrvatskom radikalnom desnicom.

Hojs je član konzervativne Slovenačke demokratske stranke, premijera Janeza Janše, koju opozicija smatra ekstremno desnom.

On se pravda slovenačkim medijima da “odbacuje sve totalitarne ideologije, bez obzira da li je riječ o ustaštvu, fašizmu, nacizmu ili komunizmu”, te tvrdi da nije “ustaški orijentisan”, kako to tvrdi opozicija.

Sporni Perkovićev koncert u Mariboru, trebao je da bude održan još 2017. godine, ali ga je zabranila lokalna državna uprava.

Tompsonov agent se žalio na tu odluku, koju je Upravni sud nedavno poništio, što je potvrdilo i slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Za razliku od situacije od prije tri godine, kad slučaj “Tompson” nije izazivao veću pažnju, ovaj put je sve dobilo političke dimenzije, zbog situacije u Sloveniji i protesta protiv Janšine koalicione Vlade.

Nova predsjednica socijademokrata, Tanja Fajon, navodi da je u opozicionoj interpelaciji protiv Hojsa, slučaj “Perković” samo “vrh ledenog brijega” u nizu njegovih pogrešnih gledišta i postupaka.

Koncertu Tompsona se protive predsjednici većine opozicionih političkih stranaka, te troje bivših premijera Alenka Bratušek, Miro Cerar i Marjan Šarec.

Za zabranu su i književnici slovenačog PEN centra, Udruženje Srba u Sloveniji i neke nevladine organizacije, prenose slovenački mediji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos