Francuska: Predstavljen paket podrške vazdušno-kosmičkoj industriji

Francuska je danas predstavila paket podrške državnoj vazdušno-kosmičkoj industriji, u vrijednosti od 15 milijardi evra.

Vlasti Francuske su saopštile da je veliki broj radnih mjesta doveden u pitanje, usljed smanjenja potražnje u avio-saobraćaju, zbog krize izazvane pandemijom virusa korona.

Plan uključuje investicioni fond od početnih 500 miliona evra, s ciljem da se dostigne cifra od milijardu evra za razvoj srednjih snabdjevača, kao i 300 miliona evra druge pomoći vazduhoplovnih podizvođača za modernizovanje postrojenja.

Francuska će uložiti i milijardu i po evra, u naredne tri godine, za podršku istraživanju nove ekološke avio-tehnologije, a 300 miliona će biti dostupno ove godine.

Prema planu koji su predstavili članovi Vlade Francuske, uključujući francuskog ministra ekonomije, Bruna le Mera, predviđene su pojedine mjere koje su već dostupne, kao što su šeme odsustva i garancije izvoznih kredita.

U saopštenju Vlade se navodi, da će planom biti obezbijeđeno više od 15 milijardi evra pomoći, investicija, pozajmica i garancija.

Rojters napominje, da je u paket uvršćeno sedam milijardi evra ranije najavljene pomoći za kompaniju “Er Frans”, kao i ubrzanje sprovođenja postojećih narudžbi za tankere “Erbasa” i druge vojne opreme.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos