Mitropolit Amfilohije: Od 14. juna ponovo litije u cijeloj Crnoj Gori

Litije će u Crnoj Gori ponovo biti nastavljene od nedjelje, 14. juna, najavio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je, povodom slave Radija “Svetigora”, sinoć osveštao i prelomio slavski kolač u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je podsjetio, da se u proteklih godinu dana, preko talasa “Svetigore” čula poruka: “Ne damo svetinje”, koja je započela upravo u Hramu Hristovog Vaskrsenja, kada se narod Božji zakleo da neće dati da budu oskrnavljene svetinje i “da ih bezbožnici otmu i prisvoje”.

“Prošla je godina od tada. Nažalost, oni koji su na vlasti, nastavljaju da podržavaju taj zakon i tvrde da svetinje, koje su ovdje građene od apostolskih vremena i od vremena Svetog cara Konstantina i carice Jelene, ne pripadaju narodu, već njima”, naveo je vladika Amfilohije.

On je poručio da se nada, da će Gospod prosvetiti razum onima koji upravljaju Crnom Gorom.

Mitropolit Amfilohije je naveo da su se svi nadali, da će poslije devedesetih godina prošlog vijeka, gonjenje i nasilje nad Crkvom prestati, ali da se taj progon opet povampirio.

“I ja sam privođen na suđenje, kao naslednik prošlih mitropolita, uhapšen je vladika /budimljansko-nikšićki/Joanikije, sa osam sveštenika. Sveštenici su u Baru privođeni i kažnjavani, samo zato što su služili službu Božju i što su sa narodnom obavljali litiju. Poslije godinu dana i zakletve da nećemo dozvoliti da se otimaju svetinje, mi to nastavljamo i nastaviće se ti krsni hodovi, od Nedjelje svih svetih”, poručio je mitropolit Amfilohije.

On je izrazio nadu, da će međunarodna zajednica pomoći da se u Crnoj Gori “zaustavi virus bratomržnje i bogomržnje, na kome ovi koji su na vlasti žele i dalje da vladaju”.

“A što se nas tiče, Crkve Božje, mi se ponovo zaklinjemo da ne damo svetinje i naš narod će nastaviti, sa sveštenstvom od Nedjelje svih svetih, ponovo da služi molebane mira, bratske sloge i pomirenja u svim hramovima naše Crkve i u isto vrijeme, da u tim krsnim hodovima obilaze gradove i da svjedoče”, poručio je mitropolit Amfilohije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos