Crna Gora: Srušeni konak manastira kod Ulcinja je bio nelegalni objekat

Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno, da je u ulcinjskom naselju Zoganje, srušen “nelegalno građeni objekat, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka”.

U saopštenju je ocijenjeno, da je “nelegalno izgrađen objekat površine više od stotinu metara kvadratnih predstavljao eklatantnu devastaciju prostora”.

“Objekat je građen suprotno zakonu, bez podnete prijave za građenje i dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata”, rekli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U saopštenju se ističe, da je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja je izvodila nedozvoljene radove, rješenjem zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.

“Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, doneto je, shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, rješenje o rušenju nelegalnog objekta, čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros, preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma”, navodi se u saopštenju.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos