Od jutros traje rušenje konaka, u novom manastiru Svetog Vasilija, kod Ulcinja!

Nadležne institucije u Crnoj Gori, počele su rano jutros rušenje konaka, u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mjestu Zoganje, na Briskoj gori.

Trenutno se kod konaka nalaze i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

“Jutros je počelo rušenje konaka. Širi prostor oko konaka Svetog Vasilija je opkoljen od strane jurišnika /direktora Uprave policije/ Veselina Veljovića”, rekao je čitalac srpskog portala “IN4S” iz Ulcinja.

On smatra, da je jutrošnja akcija policije odgovor vlasti Crne Gore nakon odluke da u nedjelju, 14. juna, budu nastavljene litije, što je najavio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Otac Gojko Perović je potvdio za “Sputnjik”, da će litije biti organizovane, uz poštovanje svih procedura u vezi sa javnim okupljanjima, kao i svih mjera zdravstvene zaštite.

Prema nezvaničnim saznanjima “Večernjih novosti”, za rušenje je angažovana firma iz Nikšića.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ocijenio, da rušenje manastira Svetog Vasilija, na Briskoj gori kod Ulcinja, koje vrše vlasti Crne Gore, predstavlja nezapamćen zločin i pokušaj izgradnje budućnosti zemlje na mržnji protiv ovog velikog svetitelja.

“Lišava se vlast Crne Gore blagoslova Svetog Vasilija Ostroškog. Počeli su sa tim zločinom, kada su uhapsili našeg vladiku Joanikija i sveštenike u Nikšiću i nastavljaju taj zločin protiv naroda, zločin protiv Crne Gore, zločin protiv Svetoga Vasilija Ostroškoga, lišavajući sebe i Crnu Goru njegovog blagoslova”, rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je podsjetio, da su Turci u vrijeme vojvode Mirka Petrovića, pokušali da razore ovu svetinju.

“To se i danas događa sa moštima Svetoga Vasilija i sa svetinjom Svetoga Vasilija. Isto ono što se događalo i kasnije, kada je pustošena ova svetinja i razarana. To se događa i danas. Isto ono što se događalo u toku Drugog svjetskog rata, kada je ovdje od bratoubilačke ruke, bratska krv zalila ćivot Svetoga Vasilija. To se, evo, i dan-danas događa blagodareći ponašanju ove vlasti, koja je antibožna, koja na laži, a ne na istini, gradi budućnost Crne Gore”, naglasio je mitropolit Amfilohije, koji je jutros služio liturgiju u manastiru Ostrog, pokraj moštiju Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Vladika je poručio da vlast zaboravlja da je, prema riječima Svetog Petra Cetinjskog, u imenu Božjem sud i pravda.

“Može li se budućnost Crne Gore graditi na gaženju po moštima Svetoga Vasilija Ostroškog i na gaženju njegovih zavjeta, na gaženju i na uništavanju njegovih svetinja? Ništa se do sada u Crnoj gori nije gradilo na taj način. Neće ni ovo. I ovo će propasti i ta vlast takva. Ona nije da opstane, nego da propadne. I da propadne sve što je nezdravo, što je nečisto, što je zagađeno mržnjom. I da duh Svetoga Vasilija, duh Svetoga Petra Cetinjskoga, duh ljubavi Božije, ljubavi bratske i zajedništvo istinsko i pravo napreduje”, istakao je vladika.

U liturgijskoj besjedi, mitropolit Amfilohije je rekao, da je Sveti Vasilije već 350 godina bio i ostao živi svjedok istine Božje i iscjelitelj od laži i obmane.

“Naročito je on to sada, u ovom trenutku kada vlasti ove države ruše manastir Svetog Vasilija na Briskoj gori kod Ulcinja, koji je nedavno ustanovljen”, naveo je vladika.

Vladika je dodao, da je riječ o nezapamćenom zločinu vlasti protiv te crkve i tog manastira, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Vladika je naveo da dozvolom ove vlasti, sa njenom saglasnošću, Hašim Tači, jedan od najvećih terorista savremenog svijeta postaje počasni građanin Ulcinja.

“Ta i takva vlast, koja podržava terorizam i teroriste, ruši svetinje u ovom trenutku, svetinju Svetog Vasilija Ostroškog, apostola mira i ljubavi, koji neprekidno priziva sve ljude i sve narode oko svojih svetih moštiju. I svi se oni ugrađuju u njegove svetinje na ovim prostorima i svi se ugrađuju u tu njegovu obnavljanu svetinju na Briskoj gori kod Ulcinja”, rekao je vladika Amfilohije.

Vladika se pomolio da se ova vlast u Crnoj Gori ili iscijeli od opakog i otrovnog sjemena ili da je Sveti Vasilije ukloni, da ne zagađuje narod zlom, mržnjom, bratoubilaštvom i bogoubilaštvom.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos