Crna Gora: Parlamentarni izbori vjerovatno početkom septembra

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani, najvjerovatnije, u prvoj sedmici septembra, piše “Pobjeda”.

Više izvora tog lista, iz vrha vladajuće koalicije, saopštilo je da je među tim strankama postignut konsenzus o navedenom terminu izbora kao najadekvatnijem, ali se kao mogućnost pominjala i posljednja sedmica avgusta.

Od dana raspisivanja do održavanja izbora, kako je propisano Zakonom o izboru poslanika i odbornika, ne može proteći manje od 60, niti više od 100 dana, a krajnji rok za održavanje izbora je 18. oktobar.

“Izbori će biti održani najkasnije u prvoj sedmici septembra, jer novu Vladu očekuje veliki posao oko državnih finansija, čija je stabilnost ugrožena zbog pandemije virusa korona”, rekao je izvor iz samog vrha vladajuće koalicije.

U vrhu vladajuće koalicije, u drugoj polovini jula očekuju zeleno svjetlo od Venecijanske komisije za novi izborni Zakon, koji su poslanici vlasti uputili u skupštinsku proceduru.

U vladajućoj koaliciji očekuju i da će, nakon pozitivnog mišljenja Venecijanske komisije, opozicija biti primorana da sjedne za sto i u parlamentu glasa za izmjene Zakona.

“Pokušaćemo da postignemo konsenzus sa opozicijom, ali je to malo vjerovatan scenario, jer većina opozicionih stranaka odbija da uđe u tu priču, praveći sebi alibi u slučaju neuspjeha na izborima, dok kod velikog broja opozicionih stranaka ne postoji politička volja za stvarnim unapređivanjem izbornog zakonodavstva”, naveo je funkcioner vladajuće koalicije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos