Evropa – korona: Drugi talas moguć zbog masovnih protesta

Evropa bi mogla da se suoči sa drugim talasom oboljenja kovid-19 u narednim sedmicama, zbog masovnih protesta koji su održani na kontinentu tokom prethodnih nekoliko dana, izjavili su zvaničnici i stručnjaci EU.

Desetine hiljada demonstranata se okupilo u velikim evropskim gradovima, na demonstracijama protiv rasizma, poslije ubistva Džordža Flojda, tokom policijskog privođenja u SAD.

“Ako svima savjetujete da drže međusobno rastojanje od metar i po, a onda svi stoje jedni pored drugih i drže se za ruke – to mi ne izgleda dobro”, izjavio je na jednoj konferenciji Jozef Kesedžiolu, predsjednik Evropskog udruženja za medicinu intenzivne njege.

Na pitanje, da li bi mogao da uslijedi porast broja infekcija u naredne dvije sedmice, on je odgovorio potvrdno i dodao da se nada da griješi.

U većini od 27 članica EU, vrhunac epidemije je prošao i zemlje postepeno otvaraju privrede i granice.

Prije nedavnih protesta, naučnici su očekivali drugi talas tek poslije ljeta, ali bi masovni skupovi mogli da utiču na taj trend.

“Kada je riječ o bilo kojoj respiratornoj bolesti, masovni skupovi mogu da budu veliki kanal prenošenja”, izjavio je Martin Sejšel, zdravstveni zvaničnik Evropske komisije, odgovarajući na pitanje o mogućnosti izbijanja drugog talasa zbog demonstracija.

Virus i dalje cirkuliše, iako nižom stopom nego prije nekoliko sedmica, rekao je Sejšel.

On je dodao, da šanse da se drugi talas dogodi i njegov intenzitet zavise od efikasnog održavanja distance i drugih faktora, od kojih su mnogi i dalje nepoznati, dodao je ovaj stručnjak.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos