Francuska: Policija nezadovoljna zbog ograničenja primjene sile

Francuska policija je protestovala povodom zabrane zahvata preko vrata i ograničenja onoga što njeni pripadnici mogu da urade prilikom hapšenja.

Vlada je uvela nove mjere, u jeku globalnih protesta povodom smrti Džordža Flojda, u SAD.

Policajci su, u okviru sindikalnog protesta, sinoć položili svoje lisice na zemlju ispred pojedinih policijskih stanica u Francuskoj. Nova sindikalna akcija je planirana za danas u Parizu.

Policijski sindikati održavaju sastanke sa ministrom unutrašnjih poslova, Kristofom Kastanerom, radi razgovora o promjenama u policijskoj taktici.

Kastaner je objavio ranije ove sedmice, da policajci tokom obuke više neće učiti zahvate preko vrata ili pritiskanje tog dijela tijela, prenio je AP.

Ministar nije zabranio tehniku pritiskanja osumnjičenih preko grudi, koja je takođe kritikovana zbog mogućnosti da izazove gušenje i smrt.

Ovakve tehnike su se našle pod sve većim kritkama poslije Flojdove smrti, ali francuski policajci smatraju da se novim restrikcijama otišlo predaleko.

“Žele da nas spriječe da radimo. Izgleda da nas je Kastaner čuo, ali nedovoljno”, izjavio je predstavnik policijskog sindikata SGP, Iv Lefevr.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos