Kanada: Policija prebila poglavicu starosedelačkog plemena!

Video snimak, na kom se vidi kako policija tuče poglavicu starosedelačkog kanadskog plemena Atabaska Čipvejan /Athabasca Chipewyan/, Alana Adama, šokirao je Kanadu i ponovo aktuelizovao pitanje sistematskog rasizma među policijom u ovoj zemlji.

Na snimku se vidi kako policija, u mjestu Fort Mekmarej, u provinciji Alberta, udara i obara na zemlju Adama. Incident se dogodio 10. marta, javlja Bi-Bi-Si.

Kanadska policija je saopštila, da je sistemski rasizam prisutan u svakoj instituciji, pa i u policiji Kanade.

“Mi kroz istoriju nismo uvijek korektno tretirali starosedeoce”, rekla je Brenda Laki iz kanadske policije.

Lokalna policija je navela, da je u slučaju Adama reagovala sasvim adekvatno.

Njega je policija zastavila na putu, zbog istekle registracije vozila. On je u automobilu bio sa suprugom. Do incidenta i sukoba je došlo u trenutku, kada je policija krenula da hapsi njegovu suprugu, zavrnuvši joj ruku. On je reagovao i gurnuo policajca.

Alan je kasnije rekao novinarima, da mu je dosta policijskog maltretiranja.

Optužen je za napad na policiju i opiranje hapšenju, a pred Sudom će se pojaviti 2. jula.

Alanov advokat, Brajan Bereš, koji je pravnik 44 godine, rekao je da je nasilje policije nad starosedeocima Kanade, godinama stalan problem i da je on to video od prvog dana na poslu.

Protesti, u kojima se traže policijske reforme, izbili su širom Kanade, posle SAD gde je policija u Mineapolisu, prilikom hapšenja, ubila Afroamerikanca, Džordža Flojda.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos